x

Ветено сторено, Сити Парк Бојс се пофалија со обновениот графит посветен на Гоце Делчев

Навивачите на кошаркарскиот клуб Работнички, Сити Парк Бојс, го реставрираа познатиот графит посветен на нашиот револуционер Гоце Делчев. Пред неколку дена беше тема, односно се направи непотребна тема околу ова и наводното намерно бришење на графитот (!?), па мораа Сити Парк Бојс да реагираат и преку својот официјален профил да појаснат за што станува збор. Едноставно на графитот му требаше обновување и тоа е тоа.

Новиот изглед е веќе готов, може слободно да се каже изгледа и поубаво од претходно и преку овој текст и ние порачуваме дека доволно нашето општество, а со самото тоа и спортот е под влијание на политиката, па нека ова биде повод еднаш засекогаш да се престане со тоа и да се замине во сосема нов правец, каде спортот конечно ќе биде главна тема онака како што и треба да биде.

sportmedia.mk

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата