Големите фармацевтски компании велат дека овој лек не помага за лекување на корона вирусот но, во исто време државните власти го купуваат во големи количества за лекување на сопствените војници! “Ова е само „мерка на претпазливост“ изјавуваат од француската армија, која од Кина набавува хлорокин против корона вирусот.

Оваа би-терапијата беше нападната и негирана од фармацевтски компании, го убедуваат светот дека лекот хлорокин не помага но, по се изгледа фармацевтите мислат само на своите пари и финансиски интереси од заработка ако се пласира нов лек на пазарот.

Француското Министерство за вооружени сили во петокот (24 април) го потврди купувањето на хлороквин во Кина и создавање залихи „како претпазливост“ во случај на масовна зарза со корона вирус и дека овој лек  е конечно одобрен од здравствените власти на Франција. Во видеото јасно можеме да прочитаме дека хлорокин е наменет за Централната воена аптека. 

После ова јасно е дека овој лек има влијание врз лекувањето од корона вирус, како што е јасно и дека оваа пандемија свесно се користи за големи финансиски заработки од фармацевтите.