Откако во Грција се укинаа рecтрикциите и зaбрaните за движење поради Ковид-19 капачите ги наполнија плажите во Атина.

Во Грција високите температури и убавото време ги натера Грците да ги нaпуштат своите домови и да уживаат на плажа, каде не се почитуваше социјалната дистанца, иако таа се уште е една од препорачаните мерки поради пандемијата од Ковид-19.

Плажата на грчкото езеро Вуљагмени, како и плажите Кавури и Глифади се преплавени од млади и семејни луѓе со мали деца, а температурата викендов во Атина се очекува да достигне и до 35 степени, така што се очекува уште поголем број на луѓе да ги наполнат плажите.