Вечерва во Валандово ќе се одржи втората полуфинална вечер со нови фолк-мелодии. Водители се Ели Танаскова и Ѓоко Калајџиев. Присутните во Домот на културата “25 мај” ќе имаат можност да ги проследат следниве песни и интепретатори.


1. “Не се трпат немири”, Нино Величковски
2. “Празна клучалка”, Татјана Лазаревска
3. “Враќање”, Душко Георгиевски
4. “Ода на љубовта”, вокална група “Валандово”
5. “Јас не можам сестра да ти бидам”, Ани Малинкова
6. “Стари ергени”, група “Тути- фрути”
7. “Мангуп си”, Јасмина Мукаетова
8. “Дојди на зајдисонце”, Благица Калева, Наум Петрески и група “Модус”
9. “Пари имам, радост немам”, Илија Бошковски
10. “Сакам да си љубоморен”, Живанка Ристова
11. “Само весело да е”, Гоце Арнаудов
12. “Виулица”, Росана и Горан Тодоровски
13. “Плашлива срна”, Анета Мицевска и група “Молика”
14. “Девојко, ангел мој”, Ибро Лабунски
15. “Две сме души вљубени”, Емануела Митиќ
16. “Ергенлак, пашалак”, Марјан Коцев