Медицинска студија спроведена „Вехнер медикал центарот” на Универзитетот Охајо стејт открива дека жените кои имаат примено вакцини против грип во подоцнежниот период имаат ослабен имунолошки систем.

Лиса Кристијан, главната истражувачка на студијата, вели:

„Сите докази покажуваат дека тие кои ја добиле вакцината против грип имаат намалена активност на своите антитела за време на тековната година”.

Студијата ја потврдува приказната за лажно и намерно заведување на луѓето од страна на фармацевтската индустрија и нивниот соучесник, корпоративните медиуми, пишува „Натурал њуз”.

Вакцината не овозможува голема имунолошка заштита. Вакцината против грип всушност ги прави луѓето почувствителни на инфекции на болеста, што, се разбира, придонесува поголем број луѓе да заболат од грип. Всушност, вакцината против грип ги шири инфекциите кои, пак, генерираат поголема побарувачка за вакцината. На тој начин се спроведува повторување на медицинската измама, секако со помош на немилосрдната медиумска пропаганда.

– Луѓето кои се вакцинирале против грип во 2008 година доживуваат пораст на инфекција на грип од 250% во подоцнежните години

– Студијата објавена во „Human & Environmental Toxicology” открива дека вакцината против грип која е наполнета со отровна жива предизвикува пораст на процентот на фатална смрт во текот на сезоната на грип во 2009 година.

– Пропагандата против грип која ја прави фармацевтската индустрија е медицинска измама која лесно може да се разоткрие на темел на докази.

– Луѓето кои добиле вакцина против грип први ќе заболат при реална глобална пандемија затоа што повеќе се подложни на инфекции од оние кои не се вакцинирани.