Kорона вирусот е најактуелен во светот и справувањето со неговите последици. Тестовите се најефикасен метод да се разбијат сомнежите дали си носител на вирусот.Но, податоците од тестирањето се строго приватни па никој не знае како тој се врши.

Но руската тенисерка, Светлана Кузњецова реши да ја подигне свеста кај луѓето да се тесираат па реши јавно да се провери иако нема никакви симптоми.

На видеото се гледа и земаат два бриса, прво од носот а потоа и од грлото и во специјални епрувети се носат на испитување.

Резултатите се добиваат за неколку часа и 34 годишната тенисерка се увери дека е сосема здрава.