Некои жени во подоцнежните години покажуваат дека имаат вечна убавина и изглед на кој помладите можат само да им завиддуваат. Таква е актерката Селма Хајек која и на свои 54 години изгледа неверојатно и многу подобро од повеќето свои колешки.

Иако летниот распуст е одамна завршен, актерката реши да се потсети на жешките летни денови и покажа колку прекрасно изгледа во бикини.

Нејзините следбеници со ентузијазам ги коментираа нејзините објави. Иако влезе во шестата деценија, многу помлади не можат да и парираат.

  Таа многу често ги фотографира своите атрибути, и со право се смета за кралица на природните големи гради.

Исто така Селма Хајек е една од ретките која редовно се фотографира без трошка шминка.