За именувањето на Владо Бучковски за специјален претставник во преговорите меѓу Македонија и Бугарија на социјалните мрежи реагираше и професорката Мирјана Најчевска. Таа ангажманот на Бучковски од стран на македонската влада го смета за тотален апсурд.

Најчевска потсетува дека Бучковски е ангажиран на докторските студии на бугарскиот државен универзитет „Уни БИТ”, и е дел од мрежата „Јус Романум” на Софискиот универзитет.

„За објективноста прашувам и конфликтот на интереси“, вели Најчевска.

Бучковски е ангажиран на докторските студии на бугарскиот државен универзитет „Уни БИТ“, и е дел од мрежата „Jus Romanum“ на Софискиот универзитет ? За објективноста прашувам и конфликтот на интереси.

Posted by Mirjana Najchevska on Wednesday, December 2, 2020