Утре во период од 8 до 14 часот без вода ќе останат жителите на населените места Бутел 1 и Радишани, како и стопанските субјекти на северната страна на улицата Босна и Херцеговина (ЕВН), Железничка станица Скопј Север, Еуротабак, Едел-Пром, Фурна Диме и Шкода, во општина Бутел.

Од „Водовод“ соопштија дека прекинот во водоснабдувањето ќе се случува поради планирана техничка интервенција на трафостаница во пумпената станица „Бутел“.

извор: Makfax