Колку бил брутален упадот на косовските специјалци во салата во Митровица, каде што се одржуваше дебата на косовските Срби на кој присуствуваше директорот на Канцеларијата за Косово и Метохија Марко Ѓуриќ и генералниот секретар на претседателот на Република Србија Никола Селаковиќ најдобро сведочи новата снимка на РТС.

– Тие дојдоа со целосно наоружување, спремно за војување. Не биле претепани само новинари. Сите оние кои беа присутни во салата – рече во живо новинарката на ТВ Мост Соња Милојевиќ за радио програмата на Спутник.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=66pG9r7q8G8 autoplay:0]