Во изминатите 24 часа се потврдени 36  нови случаи на Ковид-19, и тоа 22 пациенти во Скопје, во Куманово-4, Прилеп-3, Струга-3, Велес-3 и Битола-1.

Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со Ковид-19 во нашата земја изнесува 1117.

Според местото на живеење, досега се регистрирани случаи во:
 

 •       Скопје – 389
 •        Куманово – 310
 •        Дебар – 51
 •        Штип-32
 •        Прилеп –103
 •        Тетово – 48
 •        Струга – 53
 •        Велес – 43
 •        Битола –16
 •        Охрид –7
 •        Кавадарци – 4
 •        Гостивар –12
 •        Гевгелија – 4
 •       Струмица – 2
 •        Крива Паланка-4
 •        Радовиш – 4
 •        Крушево – 3
 •       Кочани – 26
 •       Пробиштип – 2
 •        Кичево – 2
 •        Неготино -2