Тест на личности од познатиот швајцарски психолог Макс Лишер, кој се темели на поврзаност на нашата емотивна состојба и перцепцијана на бои, е вистинска прилика да откриете што во суштина ви недостасува во животот.

Потребно е само да без многу размислување изберете еден од симболите на слика која најмногу ве привлекува.

1. Љубов Црвената боја ја бираат луѓе кои сакаат внимание и успех. Тоа се поединци кои мечтајат по се што во нив будат емоции и ги исполнува од внатре. Потребни ви се силни впечатоци и некој кој тоа ќе ви го овозможи.

2.Вера

Многу сте замислени и мечтаете за тоа вашите мисли и желби станат реални. Вие би сакале да имате некои посебни знаења и дека сте многу шармантини – сакате да бидете некој на кого неможат да им одолеат. Моментално ви недостасува инспирација и место каде што би пронашле нешто што би ви користело.

3. Вечност

Тоа што сте одбрале црна боја открива дека сакате од својот живот да тргнете нешто што ве натажува. Имате страшна потреба да променете се од корен и да влијаете на работи над кои немате контрола. Исто така често се враќате на она што ви се случило во минатото, а тоа не води никаде.

4. Сила

Тоа што се одбрале жолт симбол открива дека имате желба да решите некој проблем кој ве мачи подолго време. Се надевате на среќа и чекате некое чудо да се случи тој проблем да се реши. Повеќе од се сакате да добиете признание и да заслужете почитување од други бидејќи чуствувате како тоа ќе ви даде сила и се останато.

5. Хармонија

Вие мечтаете за подобрување на квалитетот на животот и сакате да бидете многу самоуверени. Улога на учител ве исполнува со хармонија и тоа е тоа што моментално го сакате најмногу од се.

6. Среќа

Вам ви е неопходно да се одморете од се. Сонувате лагодна атмосвета каде ќе се опуштате и физички и ментално и емотивно. Сакате прилика да се посветете на самите себе и да се одморете онака како што ви одговара. Моментално конфликтите ви одземаат многу енергија и затоа пред некоја проблематична ситуација затворате очи.

7.Тајна

За вас може да се каже дека сте во хармонија, дека сте опуштени и во вашиот живот немате големи притисоци и чуствувате дека сте им потребни на другите. Подготвени сте за нови чуства и духовен раст, но кај останатите оставате впечаток дека сте комплицирана личност која има некоја тајна.

8. Правда

Силно сакате да се оградите од некои провокации, не сакате да се вовлекувате во тие приказни и да трошете енергија. Веќе сте доста уморни и се потешко ви е да се конролирате. Можно е да ве оптеретува работата или школувањето. Секако земете неколку дена одмор и посветете се на самите себе и опуштете се.