Како што неодамна еден српски медиум напишал, Лепа Брена полека останува без коса, па во последно време не ги симнува периките од глава, а ги има во секој облик и должина.

Она што пишуваат многу медиуми, нејзините приврзаници кои ја следата кариерата на пејачката забележале дека Брена има проблем со косата.

Со годините косата и белее, и разретчува, но секогаш кога излегува во јавност фризерите на Брена и ја тапираат за фризурата да и делува што побујна.

Популарната фолкера летото се сликала на море, каде што на нејзината глава се гледа седа коса, но и ретка коса.

Брена почнала да носи траки, рајфови и нешто налик на марама како би го заштитила изгледот на својата коса.