Еве некои примери за брачни завети кои ќе ве натераат да размислите дали вреди да бидете традиционални со ветувањата пред да стапите во брак, или пак малку да ги измените.

1. Се колнам дека нема да ми пречи твојата облека расфрлена по цел стан.

2. Се колнам дека ќе молчам за твојата неуредност.

3. Ветувам дека нема да се лутам доколку одлучиш да чуваме куче.

4. Ветувам дека ќе го спуштам капакот во тоалетот.

5. Нема да противречам во однос на твоите одлуки за уредување на станот.

6. Ветувам дека лигата на шампиони нема да ми биде пова’на од вечерата со твоите родители.

7. Се колнам дека нема да се расправам со твојата мајка

8. Ветувам дека нема да бидам жена м’рчало.

9. Се колнам дека нема да бидам типичен мачо балканец.