Пејачот не е во добра здравствена состојба

Како што се дознава, пејачот и фронтменот на групата “Рибја чорба“, Бора Ѓорѓевиќ, кој со семејството живее во Љубљана, не дошол на погрб на својот долгогодишен пријател бидејќи бил во многу тешка состојба.

На Бора минатата година дијагностициран му е канцер на простата, а неодамна неговата состојба ми се влошила.

“Бора води битка за живот. Неговата здравствена сосотојба е доста влошена, канцерот се проширил на плуќа. па Бора редовно одел на хенотерапија.

Докторите прават се што е во нивна моќ, како би ја стабилизирале состојбата на Бора,кој поради таа причина одлучил да не дојде на погребот на Мишо.

Дополнителен ризик претставува и коронавирусот, што би било кобно за Бора кој и онака е во лоша состојба“, вели добро информиран извор.