Ова се случило минатата недела, откако спринтерот кој освoи три златни медали на неодамна завршеното Светско првенство во Пекинг, со совите пријатели одлучил да се забавува во луксузен ноќен клуб во британската престолнина. Болт по завршувањето на првенството, времето го минува во Лондон, а во ноќниот клу освен што добор се забавувал, поголемиот дел од времето го минал во кабината на ди – џејот каде пуштал музика.

На крајот очиглердно понесен од забавата си заминал без да ја плати сметката. Но уште следното утро се сетил дека не палтил и се вратил во локалот. Тој се извинил и рекол дека нема да се повтори, а сопственикот му рекол дека секогаш е добродојден.