Болт, најверојатно, се заразилсо коронавирусот на својата роденденска забава, каде никој не ги почитувал епидемиолошките мерки.

Бројни sвезди како Рахем Стерлинг и напаѓачот на Леверкузен, Леон Бејли, биле присутни на забавата на Болт по повод неговиот 34- роденден.