Перници „Зебрано“, лустер, огледало, телевизор со заоблен екран, уметнички слики од Мартиновски и Личеновски, гарнитура, ламба, одзело Обвинителството од домот на Бојан Јовановски.

Од гардероба пак се одземени 77 пара пантолони, 15 пара папучи, 50 капути, 30 тренерки, 15 каиши, 50 кошули. Одземени се и ланче, брошеви, 80 пара наочари, мажетни и украси „Сваровски“…

Јовановски и неговиот адвокат бараа облеката да се донесе како доказ на суд но судијката тоа не го дозволи.

„Оставен сум без парче гардероба и тоа е преседан3, рече Боки.