Водителката Ана Михајловски не открива голем дел од деталите од нејзиниот приватен живот пред јавноста, но сега призна дека не верува премногу на луѓето и дека повеќе би сакала да оди во шума и да остане таму еден месец.

„Јас генерално мислам дека луѓето, пред сè, не можат да веруваат во себе, а камо ли на другите. Ова не е заради намерните лаги и измами, туку за денешниот свет полн со опции. Сè е можно и сè е примамливо, така што луѓето честопати ги менуваат мислењата, ставовите, преференциите, желбите … Ретко се конзистентни, а јас сепак такви најдов најдов, па верувам во нив. Јас сум доста недоверлива кон остатокот од светот, но ајде да наречеме претпазлива – рече Ана, одговарајќи на прашања на Инстаграм.

На прашањето како се чувствува во моментот, искрено одговори:

„Понекогаш и сама се прашувам…. во главно сум одлично„

Претходно, таа честопати ги искажуваше своите ставови за врските меѓу мажите и жените на социјалните мрежи, но сепак престана да го прави тоа.

„Мислам дека сè е кажано тука, иако темата е вечна инспирација за филозофирање. Работев на делови што беа забавни за мене. Доста ми е”, рече Ана, а потоа откри и со што се гордеела:

„Ставовите се нешто необично и јас сум горда да кажам дека тие се релативни и променливи. Иако некој би рекол дека недостатокот на став е лоша работа, верувам дека тоа е флексибилноста што секој треба да ја развива за да живее живот со што е можно помал стрес. „Имам ставови за сè околу нас, но не ги држам по секоја цена. Ми требаше долго време да ја развијам таа толеранција и – добро, јас сум горда на тоа“.

Иако веќе извесно време е во среќна врска со актерот Вук Костиќ, овој пат не го спомна, но изјави дека во моментов би сакала да патува со децата.

„Ми се оди  во некоја куќа насред шума, каде со километри ќе нема никој, со деца

Одам во дача среде шумата со децата, каде нема никој на милји, со деца, барем еден месец“, рече Ана Михајловски.