Битолчанец ги враќа отстранетите ѕвезди од Кутлеш на шахтите во градот кои беа отстранети според преспанскиот договор. Тој направил шаблон и повторно ги офарбал. Сликите беа објавени на неговиот профил на социјалната мрежа „Фејсбук“.

Вчера почна да се отстранува сонцето на Вергина од градските шахти, како и од обележјата на јавните институции, објекти и јавните површини, што предизвика реакции кај дел од граѓаните.

извор: Makfax