Битолчанец вчера пријавил во полиција дека во атарот на селото Магарево, при изведување земјоделски работи во нива негова сопственост, пронашол една артилериска граната од 75мм од Првата Светска војна.

Од страна на пиротехничар од ДЗС пронајдената експлозивна направа била подигната за понатамошна постапка.

извор: Makfax