Џон Мекафи (74), сопственик на компанијата McAfee која се бави со безбедносна заштита на оперативни системи, е еден од најбогатите луѓе во Велика Британика. Проблематичниот милионер на Твитер објавува фотографии од своите авантури, па дури и од модриците кои ги одбива во повремените тепачки. Заради последниот инцидент и е уапсен. 

Иако неговата компанија прави програми за заштита од вируси, тој не верува во корона вирусот. Периодов тој често патува со својот приватен авион, а во Норвешка и бил уапсен затоа што место маска на лицето носел танга од жена му.

„Тоа е најдобра заштита. Луѓето маската ги штити од бактерии, не од вируси“, напишал на Твитер милионерот.

Но иако е во затвор тоа очигледно многу не го засега затоа што се појавиле фотографии на кои се гледа како таму пие шампањ.

His thong mask:

It doesn’t recycle his exhaled carbon dioxide, like over the ear masks.
(Breathing impaired people are exempt from wearing masks because masks impair respiration).

Masks stop bacteria. Not viruses people!

He was arrested for what he believes.
Thank you my love. pic.twitter.com/Vm7ZjyR6bz