Дигнат е првиот кат од објектот кој нелегално се гради пред ТЦ „Мавровка“ на местото на кафулето кое изгоре пред два ипол месеци. Сега се поставува плоча и арматура за бетонски столбови за вториот кат на објектот за кој градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу тврдеше дека нема да биде цврста градба.