-Од самите медиуми ќе зависи известувањето за време на изборите бидејќи новинарите треба да го следат етичкиот кодекс, рече амбасадорот во одговор на новинарско прашање дали има вистина во тврдењето на Груевски дека тие му гарантирале дека нема да има преговори за медиуми.