Фолк-пејачката Лела Андриќ беше на естрадата во деведесеттите години, и сите ја запомнија по хитот „Волшебнички син“. Покрај тоа што беше во брак со бизнисменот Срѓан Аџемовиќ, таа честопати беше во центарот на јавноста, а еднаш беше осудена од Окружниот суд за измама на „тешки“ 140.000 швајцарски франци.

Имено, Лела се појави на естрадата како многу богата жена, која реши да ја испроба својата моќ за пеење. Таа секогаш беше привлечна и предизвикувачка, со витка линија и руса коса што беше нејзин заштитен знак. Покрај пеењето, Лела беше сопственичка и на бутик во кој работеше нејзината помлада колешка Оља Карлеуша.

Во 2005 година, таа беше осудена на 11 месеци затвор и три години условна казна, бидејќи направила измама од која зела пари од швајцарскиот државјанин Курт Аленспах, којсвоеевремено ја тужел.

Како што напиша тогаш „Блиц“, Аленспах и ги позајмил споменатите пари за, како што му рекла, за изградба на хотел на Тара. Според обвинението, таа му ветила на Аленспах позиција директор на хотелот, како и дека ќе го отплати заемот од заработката. Аленспах, сепак, тврди дека тој останал „краток“ за скоро милион франци.

Но за време на судењето беше утврдено дека Лела Андриќ во два наврати позајмила само 140.000 франци од него, и не толку колку што тој тврдел. Што се однесува до преостанатите 835.000 франци, графолошкото вештачење утврди дека потписот на потврдата за заемот не е потпис на Андриќ или нејзината мајка Милојка.