На масовниот митинг вечерва се обрати и кандидатот за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Никола Атанасов и пред граѓаните им вети изградба на нов градски пазар, нов стадион со соблекувална, бесплатни обуки за учениците по информатика и страбски јазици како и многу други проекти.