Вечерва и Берово го дигна својот гласт против власта која што по секоја цена и на штета на Република Македонија се обидува да постигне со Бугарија.

Беровчани вечерва масовно излегоа на протест организиран од страна на ВМРО-ДПМНЕ и порачаа: „Заевизам никогаш повеќе“, „Доле Влада“, „Заев не гази по коските на партизаните“…

Инаку вечерва се протестира уште во 14 груги градови во Македонија, а попладнево ВМРО-ДПМНЕ блокираше две раскрсници во Скопје, односно пред Владата и пред МНР.