Новиот пешачки премин во Белград, направен по примерот на светските метрополи, беше направен на раскрсницата кај „Домот за млади“, а првиот ден откако беше отворен за сообраќај, предизвика помала конфузија кај населението.

Сепак, еден жител на Белград, и покрај сите нацртани упатства што можеше да ги искористи, реши да го помине овој пешачки премин по свое, поради што стана ѕвезда на социјалните мрежи.

Без разлика дали поради старата, небезбедна и казнива навика да ја преминува улицата надвор од пешачкиот премин или затоа што сметаше дека линиите сè уште се свежи, сепак тој реши да ја премине улицата на малку комичен начин.