Ситуацијата за нив и не така лоѓа!

Познатиот водител Пирс Морган доста бурно реагирал кога слушнал дека Викторија Бекам во ек на пандемија на коронавирус и во ситуација кога многу луѓе егзестиционално се загрозени, отпуштила 25 вработени. Водителот го замолил семејството Бекам повторно да размисли за одлуката, како и да ја разгледа владината шема за спасување со обзир на тоа дека нејзиното семејство вреди 335 милиони фунти.

Како што тврдат странските медиуми, кризата удрила на сите полиња, па така ни дизајнерката не ја зема својата плата, но истакнуваат дека го загубила еден висок раководител откако нејзиниот главен директор за маркетинг дал отказ. Пирс покренал остар напад врз неа.

– Извини, но ова ми изгледа одвратно. Ако ти е до толку, зошто не земеш пари од даночните обврзници кој очајнички ти се потребени. А тоа што повеќе не ти треба, е да вложиш во својот персонал и да помогнеш во твојата неуспешна работа – рекол водителот.

Ако владата го прифати нејзиниот предлог, таа ќе види дека пореските обврзници плаќаат 80 отсто од нивната заработувачка која е до 2.500 фунти месечно по вработен.