Од „ЕВН Македонија“ информираат дека без електрична енергија ќе останат делови на Чаир, Ѓорче Петров, Карпош, Аеродром и Петровец.

Во периодот од 9.30 до 12 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од улицата Иван Манолев и дел од улицата Рокомија, куќи бр. 57 А-Б и 59 А-Б (општина Чаир). Од 11 до 15 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од зградите и куќите на потегот меѓу улиците Вера Јоциќ, улиците Георги Димитров и Народни херои, дел од улицата Георги Димитров спроти бр. 17, улицата Вера Јоциќ бр. 4, 5, 6, 10, 12, 12 а, 14, 14 а, 16 и околните (општина Кисела Вода); корисниците од улицата Копрушка (од бр. 2-20 само парните броеви (општина Ѓорче Петров).

Во периодот од 12 до 14.30 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од улицата Гиго Михајловски згр. бр. 4, влез 1, 2, 3 и 4 (општина Карпош), од 9 до 11 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од улицата Крсте Асенов (потрошувачите од згр. бр. 6, 8 и 12 (општина Чаир), од 8.30 до 14 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од улицата Коперникова и улицата Иван Тургењев (општина Кисела Вода), од 10 до 15 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од улицата Кленоец од бр. 25 до 31 (општина Карпош).

Во периодот од 11.30 до 15 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од улицата Њуделхиска и улицата Атинска (општина Карпош), од 9.30 до 15 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од улицата Богомилски поход, дел од улицата Тодор Чангов и околните улички (општина Аеродром), од 11 до 13 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од главната улица (стар пат Петровец – Катланово R1102) (општина Петровец) и од 8.30 до 11 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од улицата Корушка (од бр. 2 до 10), улицата Вангел Дуну (од бр. 2 до 20), улицата Иван Цанкар (од бр. 2 до 80) (општина Карпош).

извор: Makfax