Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека поради планирани технички зафати во електросистемот во град Скопје, без струја денска ќе останат следниве места:

– во периодот од 7.40 до 15 часот корисниците на дел од село Ќојлија (општина Петровец):
– во периодот од 8.30 до 15 часот во село Горно Соње, улиците од број 1 до број 10 (општина Сопиште);
– во периодот од 8.30 до 11 часот корисниците на дел од с. Волково, улиците со број 20 и 22 (општина Ѓорче Петров).

извор: Makfax