Од 8.30 до 14 часот, без струја ќе бидат и дел од корисниците од село Љубин, од 9 до 10.30 часот корисниците од улицата “Хелсинки” во близина на број 34, а од 9 до 14 часот корисниците од улицата “Волгоградска# со броевите 1, 3 и 4 во општина Карпош.

Во периодот од 9 до 15 часот, без напојување со електрична енергија ќе останат и корисниците од фирмата “Гранд Експорт” во општина Илинден.

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани технички зафати во дистрибутивната мрежа од страна на екипите на ЕВН Македонија АД.