Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека денеска, поради технички зафати во електричната мрежа, без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 8.30 до 14.30 часот корисниците од село Горно Нерези, објектите на „Даре бомбол“, „Етносело“, РТВ-предавателот, „Унипроком – Вемакс“, „Космофон Водно“, детското летувалиште и поштенскиот дом (општина Ѓорче Петров), како и дел од корисниците од село Крушопек (општина Сарај).

извор: Makfax