Од „ЕВН Македонија“ информираат дека поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, без електрична енергија ќе останат делови на општина Кисела Вода и Сарај.

Во периодот од 8 до 15 часот без струја ќе бидат корисниците од ул. Стрмашево и дел од ул. Кавалска (општина Кисела Вода), а во периодот од 9 до 14 часот корисниците од селата Радуша, Орашје и Дворце и караулата Радуша (општина Сарај).

извор: Makfax