Од „ЕВН Македонија“ информираат дека се планирани следните технички зафати во електро-системот на Град Скопје и без електрична енергија ќе останат: во периодот од 9 до 12 часот корисниците од улиците Драгутин Аврамовски Гуте и Иван Цанкар (Општина Карпош), во периодот од 9 до 14:30 часот корисниците од дел од ул. Ристо Равановски. (Општина Карпош), од 8 до 10 часот корисниците од ул. Шумадинска и уличките во близина (Општина Центар) и во периодот од 9 до 13 часот корисниците од дел од селото Нова Брезница (Општина Сопиште).

извор: Makfax