Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека поради планирани технички зафати во електросистемот денеска без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 12 до 14 часот корисниците на улицата Козле, од бр. 15 до бр. 21 (општина Карпош);

– во периодот од 9 до 15 часот корисниците на дел од улицата Саса – 2, населба Пинтија (најгорниот дел) (општина Кисела Вода); и

– во периодот од 8.30 до 11 часот корисниците на дел од улицата Васил Ѓоргов (кај новото училиште „Капиштец“), дел од улицата Адам Мицкиевич (општина Центар).

извор: Makfax