Директорот на Фондот за здравствено осигурување, Ден Дончев пред неколку дена поднесе оставка. Дончев беше назначен за директор на Фондот во август 2017 година.

Според Стојанче Ангелов, Дончев како директор на Фондот за здравство помогнал на неколку бранители:

„Ти го мислиш за Австралија ја летнал, тој на Кеј насмеан се шета.
Денес случајно налетав на Ден Дончев кој како директор на Фондот за здравство помогна на неколку бранители вклучувајки и набавка на протези од 25.000 евра за наш војник од ЈНА кој од експлозивна направа, во војната при распадот на СФР Југославија, ги загубил двете нозе.
Јас никогаш не заборавам добри дела“, напиша Стојанче Ангелов на Facebook.