Од ЈП „Водовод и канализација“ известуваат дека поради промена на 13 затворачи со пречник ф-150 мм, ф-100 мм и ф-80 мм на улиците: Рилски конгрес, Славејко Арсов и Банско прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од следните улици: Рилски конгрес, Славејко Арсов, Банско, Серска, Кратовска, дел од 50. дивизија, дел од Димче Мирчев, Христо Чернопеев, Востаничка и Црниче. Другите улици од населбите Црниче и Пржино во општина Кисела Вода ќе бидат со намален притисок.

Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 8.30 часот до завршување.

извор: Makfax