Состојки
1 банана
3 топки овошен сладолед
прелив од овошје
Начин на подготовка
Бананата излупете ја и преполовете ја по должина. Во долгнавест сад ставете ги една до друга половинките на бананата, а на среднината ставете три топки сладолед. Ако сакаре овошен сладолед, преливот нека ви биде овошен, а ако е чоколаден сладоледот можете да направите глазура од чоколада.