Лушпа е преполна со аминокиселини и еден куп витамини за негување кои ја смируваат и ја омекнуваат сувата кожа. Земете една лушпа од банана и извадете го нејзиниот внатрешен дел и намачкајте го насекаде каде што се суви вашите нозе. Потоа исплакнете и за неколку дена повторете ја постапката, додека кожата целосно не се измазни и стане мека. Ќе бидете воодушевени.