Британката Ирис Џоунс има 81 година и неодамна му рекла „ДА“ на Египќанецот Мухамед Ахмед (35). За бракот со 46 години помладиот маж зборувала и на телевизија, а од она што го кажала за нивната интима многумина оставила без зборови. 

Ставот на нејзините блиски, а и целата нација е дека Мухамед во Ирис гледа само пари и државјанство, но тој остро го негира ова.

Не сакам ни државјанство, а ни пари. Јас добро живеам и вака, се снаоѓам со она што го имам, фала му на Бога, рекол Ахмед.

– Кога прв пат дојдов во Египет да го запознаам, се чувствував како повторно да сум девица. 35 години пред ова никој не ми пришол на таков начин, ја почнала својата приказна Ирис. 

Двојката се запознала на Фејсбук, а дека во прашање е љубов, а дека Мухамед не и е играчка рекол и самиот. 

– Јас не сум играчка, јас сум маж. Лут сум им на сите кои така ме нарекуваат. Ова што го имаме јас и Ирис не е игра, туку љубов, порачал тој. 

А еве го видеото со муабетот заради кој црвенееле водителите: