Аца Лукас немаше идеја дека извршителите денес ќе упаднат во неговиот стан, сето тоа поради наводниот долг што го има кон контроверзниот бизнисмен Дејан Петровиќ Тигар.

Лука ја отвори душата и откри што навистина се случило во неговиот дом денес.

– Пред пет-шест години зедов пари на камата, од Дејан Поповиќ Тигар, тој на сите им е познат како зеленаш. Зедов 40 000 евра, потпишав да му вратам 80 000 евра. Секој го знае тоа, не е тајна дека се коцкав, трошев пари и враќав. Потпишав и му вратив 80.000 евра за десет месеци. Бидејќи бевме во добри односи и се знаевме, не ја зедов хартијата што ја потпишав за долгот кога му ги вратив парите, само заборавив. Ни на крај памет. По две-три години, кога ги ладевме односите заради друг случај и престанавме да се дружиме, тој ја активираше таа хартија и ме тужеше и ме доби, бидејќи има потпис – рече Лукас.

 Човекот е естрадно магаре, сака да се дружи со естрада и кога престанав да се дружам со него, го активираше. Ме тужеше за 80 000 евра, иако зедов 40 000. Требаше да го потпишам на 80, бидејќи тој не смее законски да има на хартијата дека ми даде пари со камата – објасни Аца.

– Тој имаше лажен сведок на судењето, јас дури и добивав повици, во секој случај ги активираше тие извршители и сега ме малтретираат. Да го дадам она што го вратив. Се обидувам на сите законски начини да видам како можам да се извлечам од тоа, бидејќи нема да му го дадам она што веќе му го вратив. Постојат многубројни сведоци за тоа, но јас не ја зедов хартијата што ја потпишав, кога му ги вратив парите – рече пејачот.

– Сега ќе закажат ново извршување. Ако се случи тоа, ќе скокнам од тераса! Нема да дадам пари што не ги должам! Не се плашам од него или од неговите. Пред четири години, тој даде 5.000 евра на деца во Земун да ме тепаат со бејзбол палки. Но момците зедоа депозит од 2.500 евра и ми го донесоа, затоа што ме познаваат и нема да го сторат тоа. Не се плашам од такви клошари и лажни криминалци и слободно да му кажувам дека не може да ми направи ништо. Не се плашам од него или од неговиот учител, и тој знае кој му е учител. Сега ќе поднесам кривична пријава затоа што тие се лихвари и затоа што уништија многу луѓе, тие не можат да ме уништат и нема да ме уништат – заклучи Лукас.