Популарниот пеач Александар Вукашиновиќ познат како Аца Лукас, иако популарноста ја стекнал како фолк пеач, никогаш не бил фолкер во душа.

Тој тоа го покажал на мини концерт кој го направил специјално за еден портал, и во таа прилика, во свој шеговит стил изјавил нешто за што обично и не зборува, како што вели – да не слушне злото.

Имено, популарниот фолкер открил со која песна сака да биде погребан.

“Безброј пати досега ме погребуваа по медиумите и на социјалните мрежи, но и јас околу тоа се трудев да им дадам повод.  Е, сега за инает несакам да умрам, но ако тоа еден ден се случи, ова е песмата со која сакам да ме испраите, рекол на шега Лукас и ја запеал познатата балада на “Бјело дугме – “Таа ноќ кога ќе умрам, кога ќе заминам, кога ќе ме нема…“

Погледајте го видео спотот на “Бјело дугме“ и песната која Аца Лујас ја остава во аманет…