Невнимателното возење може да ве чини живот и вас, но и останатите учесници во сообраќајот. Пејачот Аца Лукас е некој кој води прилично бурен живот, особено љубовен. За жал, не е примерен ни како возач, а токму една ситуација во сообраќајот можела да го чини живот.

Лукас е снимен во ситуација која не е нималку наивна и за влакно можело да се случи да предизвика тешка несреќа. Избегнал директен судар со камион додека претекнувал друг.