Претседателот на ДУИ, Али Ахмети, како што информираат од неговиот кабинетот за ТВ21, се очекува да го даде своето сведоштво за 10 дена пред меѓународните обвинители на Специјалниот суд, за воените злосторства во Косово.

Тој ќе сведочи два дена пред хашките истражители по што ќе биде одлучено какви мерки ќе преземе Судот.