Градиме нови генерации на еден модерен, иновативен, инклузивен, компатибилен, истраен и победнички ДУИ, како што се бара денес, рече лидерот на ДУИ Али Ахмети, кој присуствуваше во Струга на обуката организирана од огранокот на ДУИ во Чаир, во соработка со НДИ и ИРИ.

– Девојките и момците кои се приклучија на нашата визија и кои ги креираа нашите успешни политики кои се прифатени од граѓаните, донесоа последователни победи од 2002 година и ќе ја донесат и новата победа на 12 април – рече Ахмети.