ДУИ денеска во седиштето во Мала Речица ќе одржи седница на Централното претседателство на партијата.

Седницата на која ќе се разгледува актуелната политичка состојба во земјава, како и внатрепартиската организација на партијата пред оддржување на изборниот Конгрес на ДУИ, ја свикал претседателот на партијата Али Ахмети.