Претседателот на ДУИ, Али Ахмети, присуствуваше на свеченото отворање на новата спортска сала на основното училиште „Реџеп Вока“ во тетовското селото Шипковица.  Политичарите симболично  шутираа неколку пенали.

Ахмети прв шутираше, додека заменик министерот за одбрана Беким Максути, кој беше голман, не успеа да го одбрани ударот на Ахмети.