Откако стана извесно дека Левица ќе влезе во Парламент, а нејзиниот лидер Димитар Апасиев ќе стане пратеник, тој објави провокативен статус на социјалната мрежа Фејсбук.

-Џабе ни се лижете. Сите ќе ве стреламе, напиша Апасиев заедно со симбол на срце.