Димитар Апасиев на Фејсбук напиша:

Една блесава докторка-директорка (трет ешалон на владејачката партија) им го поремети цел здравствен СИСТЕМ у два дена – ама важно, Коста Петров твитна дека „се е под контрола“. О Боже, колку сте неспособни, мајке ми!